Unge forskere skal evalueres

EVALUERING: To nye evalueringer skal undersøge effekten af penge til yngre forskere, samt hvad vi får ud af EU's forskningsprogrammer. Fornuftigt, siger evalueringsforsker.
Foto: Colourbox
Uffe Laursen
2009 er et umætteligt evalueringsår på forskningsområdet. Evalueringer omkring universitetsloven, GTS-institutter og innovationsområdet er enten i fuld galop ud over stepperne eller allerede overstået, mens en evaluering af bl.a. forskningsrådssystemet står og venter rundt om hjørnet. 

To nye evalueringer
Torsdag skyder Forsknings- og Innovationsstyrelsen (FI) så to nye evalueringer i gang. Evalueringer, som skal gå indsatsen - de såkaldte virkemidler - over for yngre forskere samt EU's forskningsprogrammer efter i sømmene.

De to evalueringsområder har netop været igennem en forundersøgelse, som skulle klargøre, om der overhovedet var behov for en evaluering på de to områder. Og det var der, fastslår kontorchef i FI, Anette Dørge Jessen.

"Det to områder er ikke tidligere belyst ud fra et evalueringsperspektiv, og det er områder, som volumenmæssigt er så store, at det er relevant at få belyst effekten af indsatsen på områderne," forklarer hun.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024