Med mig som minister: Rasmus Prehn

ØNSKETÆNKNING: Altinget.dk har spurgt alle forskningsordførerne, hvordan de ville regere som videnskabsminister. Læs her om Rasmus Prehn (S), der ville gøre Videnskabsministeriet til et af landets vigtigste.
Foto: Socialdemokraterne.dk
Tyson W. Lyall

Videnskabsministeriet skal være et af de vigtigste og mest centrale ministerier i Danmark. Jeg ville komme med en peptalk til medarbejderne om, at nu skal vi virkelig træde i karakter. Vi er et ministerium, der skal fylde meget mere i offentligheden. Det forekommer mig i dag, at Videnskabsministeriet er en form for junior-ministerium. Den holdning vil jeg gøre op med.

Rasmus Prehn
Forskningsordfører, Socialdemokraterne
Altinget | Forskning & Innovation har givet alle forskningsordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis jeg var videnskabsminister". I denne uge er det Socialdemokraternes Rasmus Prehn, der indtager den fiktive ministerstol. Læs her hans svar på en række centrale spørgsmål på området.

Hvordan ville du sikre, at danskere og andre EU-borgere ikke udvandrer og bliver ude efter at have taget en gratis uddannelse i Danmark?
Jeg tror generelt, at Danmark er så attraktivt et land at bo i, at det egentlig er meget få, der vælger at arbejde i udlandet. Undersøgelser viser, at det oftest er kærligheden, der bringer folk permanent til udlandet. Det med skatten, det spiller rent faktisk ikke så stor en rolle.

Vi har et meget konkret forslag, der går på, at hvis man flytter til udlandet med sin danske uddannelse, så skal man betale en del tilbage. Det gør vi ved, at vi tager en uddannelsespant. Hvis man bliver i Danmark og arbejder, så er uddannelsen gratis, og hvis man flytter til udlandet, så skal man betale noget tilbage.

Men det helt store problem, det tror jeg rent faktisk ikke, at der er. De borgerlige partier bruger problemstillingen meget, men det er mest til at prøve at angribe det danske skattesystem. Jeg tror ikke så meget på det.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024