Frie universitetsaviser presses

RUNDSPØRGE: Kun to af landets universitetsaviser har en fri redaktion og bestyrelse. Ekspert kalder udviklingen mod mere klassisk virksomhedsmedie en dominerende tendens, mens de studerende er bekymrede over udviklingen.
Foto: colourbox.com
Morten Øyen

Det er en svær balancegang for et universitet, der forsøger at skabe en sammenhængende kultur blandt sine mange målgrupper, at den samtidig finansierer et medie, der har høj troværdighed, men samtidig er så uafhængigt, at det kan tillade sig groft sagt at skide i egen rede.

Søren Schultz Jørgensen
Direktør, Kontrabande
Fakta
I rundspørgen indgår seks af landets universitetsaviser: Universitetsavisen, RUCnyt, NyViden, DTUAvisen, CBS Observer og UNIvers. Aalborg Universitetsavis - Agenda valgte ikke at medvirke i rundspørgen. 

Kilde: Altinget.dk
Der er kun to af landets universitetsaviser, der har en helt fri struktur, og de er begge ramt af større besparelser. Det viser en rundspørge foretaget af Altinget.dk.
Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024