Studerende til eksamen på cafe

EKSAMENSFORM: Historiestuderende på SDU går til eksamen blandt øl, kaffe og kage. Et nyt forsøg med "caféeksaminer" skal gøre de studerende til bedre formidlere.
Tyson W. Lyall
Fakta

Otte historiestuderende på Syddansk Universitet var 18 maj de første til at afprøve den nye eksamensform. Eksamenen foregik på Café Matisse i Kerteminde.


Kilde: sdu.dk

Gå til eksamen på et offentligt spisested. Sådan lyder det nu for historiestuderende på Syddansk Universitet. I et nyt utraditionelt forsøg bliver studerende på universitetet eksamineret på en cafe, hvor de skal formidle deres viden til gæsterne, skriver Berlingske Tidende.

Forsøget ligger således i god tråd med videnskabsministeren Charlotte Sahl-Madsens (K) ønske om, at de studerende i højere grad skal uden for universiteternes mure og bringe deres kompetencer i spil.

Er kommet for at blive
Hos SDU mener man, at den nye eksamensform, der gå under navnet "history slam", forbereder de studerende på deres kommende arbejdsliv. Samtidig bidrager formen til, at de studerendes viden kommer ud til et publikum, der ellers ikke vil få glæde af den. Adjunkt Thomas Wegener Friis fra SDU mener således også, at det langt fra er sidste gang, at vi får noget lignende at se på landets universiteter:

"Det er noget, der kommer mere af. Det er udtryk for en gavnlig udvikling, hvor universiteterne rækker ud til samfundet omkring dem, sådan som moderne universiteter skal gøre," siger han.

Hos Dansk Industri (DI) er man ligeledes begejstret for det nye initiativ. Forskningspolitisk chef Charlotte Rønhof understreger dog over for Berlingske Tidende, at formidlingen ikke må gå ud over det faglige indhold.

Frivillig deltagelse
Den nye eksamensform er udelukkende en forsøgsordning, men Thomas Wegener Friis kan sagtens forestille sig, at det bliver obligatorisk for de historiestuderende at tage et formidlingskursus.
Meningen er dog, at det skal være frivilligt for de studernede, om de vil optræde på café med deres viden.

Samtidig understreger han, at de studerende ikke blot bliver bedømt på deres evne til at formidle, men også det faglige indhold.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024