Ingen gaver i globaliseringspuljen

GLOBALISERINGSMIDLER: Modsat tidligere år er der ikke flere penge til forskningen ved dette efterårs forhandlinger om globaliseringspuljen. De 1,4 mia. kr., som er til fordeling i 2011, dækker ikke engang de midler fra puljen, som udløber.
Foto: Santaris
Jørgen Skadhede

Vi er klar over, at der er nogle huller, som skal fyldes op. Men vi har også nogle dagsordener, vi gerne vil have i spil. Når man laver treårige satsninger, så er der ikke nogen, der har sagt, at det nødvendigvis skal fortsætte.

Kirsten Brosbøl (S)
Forskningsordfører
Der er dækket op til en helt anderledes og mindre hyggelig menu end sædvanligt, når partierne bag milliarderne i globaliseringspuljen indleder efterårets forhandlinger.

Politikerne kan ikke længere spille rollen som de rundhåndede velgørere, der deler ekstra penge ud til forskningen. Der er i realiteten ikke flere nye penge at dele ud af. Enhver ny prioritering vil være en direkte nedprioritering af noget andet.

Rækker kun til at fylde huller
Årsagen er, at de 1,4 milliarder kroner som er til fordeling i 2011 ikke engang rækker til at fylde hullerne op efter de midlertidige bevillinger fra globaliseringspuljen, som udløber med udgangen af 2010.

Til nytår udløber der således samlet set forskningsbevillinger for næsten 1,5 milliarder kroner, viser et notat fra Akademikernes Centralorganisation (AC).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024