Aktørernes dom: Top og flop i folketingsåret der gik

ÅRET DER GIK: De centrale aktører ser tilbage på folketingsåret. Ifølge dem har de gentagne besparelser og manglende afklaring af globaliseringspuljens fremtid været det største flop.
Jørgen Skadhede

Det mest negative er, at de politiske ambitioner, der længe har været i forhold til at løfte forskningsinvesteringerne, er blevet afløst af en besparelsesdagsorden.

Charlotte Rønhof
Forsknings- og uddannelsespolitisk chef i DI
Hvad har været top og flop i det forgangne folketingsår?

Altinget | Forskning & Innovation har spurgt en række centrale aktører på det forsknings- og uddannelsespolitiske område, hvad de mener har skilt sig særligt positivt eller negativt ud i folketingsåret 2010/2011.

De peger næsten enstemmigt på gentagne besparelser og en manglende afklaring af globaliseringspuljens fremtid som årets største flop.

Oven på genopretningspakken sidste sommer har der været flere mindre sparerunder blandt andet i forbindelse med finansloven. Forude venter en udmøntning af genopretningspakkens besparelser som eksempelvis de 250 mio. kr., som regeringen kræver, at universiteterne skal spare på ren administration.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024