Bred enighed om kreditter til forskningsvirksomheder

KREDIT: Regeringen vil give skattekreditter til virksomheder, der investerer i forskning og udvikling. Både erhvervslivet og oppositionen er med på idéen.
Tyson W. Lyall
Innovative virksomheder, som ikke giver overskud, vil for fremtiden kunne få en økonomisk håndsrækning af staten. Som en del af regeringens vækstpakke indgår det, at virksomheder, der satser på forskning og udvikling, kan låne penge rentefrit af staten. Virksomhederne skal først betale lånet tilbage, når der begynder at komme overskud i kassen.

Koster staten
Regeringen vurderer, at ordningen i første omgang vil koste staten 200-250 mio. kroner årligt i perioden 2012-2014. En del af pengene vil blive betalt tilbage, men en del af pengene vil formentlig også gå tabt, da flere virksomheder sandsynligvis aldrig vil nå et overskud.

Det forhindrer dog ikke Konservatives formand, Lars Barfoed, i at juble over forslaget.

"Vi tror, at det vil være et vigtigt instrument til at øge væksten. Det vil gøre en kæmpe forskel for mange virksomheder, der er i en udviklingsfase, at de op til en eller anden grænse kan gå et kontant beløb for deres forskning og udvikling, selv om de ikke har overskud," siger han til Børsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024