DF bakker op om bibliometri-indikator

BIBLIOMETRI: Forskningsordfører Jesper Langballe er - med visse betingelser - klar til at stemme for indførelsen af en bibliometrisk indikator.
Uffe Laursen
Dansk Folkepartis forskningsordfører, Jesper Langballe, har tidligere været tvivlende over for den bibliometriske indikator, som videnskabsminister Helge Sander (V) fra 2010 har tænkt indstøbt i en ny model til fordeling af basismidler.  

Men efter et nyligt møde i globaliseringskredsen, hvor blandt andre SFI-direktør Jørgen Søndergaard, formand for den styregruppe under Forsknings- og Innovationsstyrelsen, der har ansvaret for udarbejdelsen af den bibliometriske indikator, deltog, er Jesper Langballe blevet overbevist om indikatorens værdi.

"Det er klart, at jeg har været meget skeptisk over for det foretagende. Men jeg bliver mere og mere klar over, at bibliometrien er en god og saglig modvægt til den nuværende indikator, der hedder størrelsen af eksterne forskningsmidler," siger Jesper Langballe i et interview med Altinget.dk.

"Under forudsætning af at det lykkes at lave den ordentligt, så mener jeg faktisk, det er en rigtig god indikator," siger Langballe om indikatoren, hvor hundredvis af forskere i 68 faggrupper i månedsvis har arbejdet med at inddele internationale og danske forskningstidsskrifter og forlag i et generelt niveau 1 og et højt niveau 2.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024