DF: Uden frihed bør Kina-universitet lukkes

KINA: I sidste uge faldt finansieringen til det kommende danske universitet i Kina på plads, men DF frygter fortsat for forskningsfriheden.
DF's forskningsordfører er parat til at lukke det danske universitet i Kina, hvis forsknings- og debatfriheden stækkes.
DF's forskningsordfører er parat til at lukke det danske universitet i Kina, hvis forsknings- og debatfriheden stækkes.
Jørgen Skadhede
Hvis friheden til at forske eller debattere frit bliver antastet på det kommende danske universitet i Kina, skal det nedlægges. Så klart lyder kravet fra Dansk Folkepartis videnskabsordfører Jesper Langballe.

Kravet kommer efter, at finansieringen af byggeriet i sidste uge blev sikret med en donation på 80 mio. kr. fra Industriens Fond.

Dårlige svar fra ministeren¨
Jesper Langballe har selv stemt for etableringen af et dansk universitet i Kinas hovedstad Beijing. Men han mener, at videnskabsminister Helge Sander (V) gennem hele forløbet har været alt for ubekymret i sin tilgang til oprettelsen af et dansk universitet i et land, som er berygtet for massive krænkelser af basale menneskerettigheder og informationsfrihed og en systematisk brug af censur.

"Det bekymrer mig meget. Derimod ser det ikke ud til at være gået op for ministeren, at der er tale om en totalitær stat. Når han er blevet spurgt til problemstillingen, er han kommet med nogle elendige svar, hvor han taler udenom," siger Jesper Langballe.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024