DF: For dårlige til at anerkende udenlandske studier

STUDIER: Dansk Folkeparti mener, at det danske uddannelsessystem er for usmidigt over for studerende med en studiebaggrund uden for landets grænser. Partiet vil have ministeren på banen.
Tyson W. Lyall

Hvis den studerende kan komme ind på universiteter i hele verden, men ikke i Danmark, så tvivler jeg på, at vedkommende vender tilbage til Danmark igen efter endt uddannelse

Jens Henrik Thulesen Dahl
Forskningsordfører, DF
Nej fra RUC. Ja fra Columbia.

Sådan lød svarene til en ung dansk studerende, der med en baggrund fra det internationale UWC (United World Colleges) søgte om videre uddannelse i Danmark og USA.

Historien fremgår af en kronik i Dagbladet Information fra sidste uge, og den har nu fået Dansk Folkeparti op ad stolen.

Partiets forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl har således i et udvalgsspørgsmål bedt uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vurdere, hvordan det danske system kan gøres mere smidigt.

Dokumentation

Sådan har Jens Henrik Thulesen Dahl spurgt uddannelsesminister Morten Østergaard:

Vil ministeren forholde sig til kronikken i Dagbladet Information den 1. september 2012: "De danske universiteter er en lukket klub" om, at det er meget vanskeligt at blive optaget på et dansk universitet med en udenlandsk studentereksamen, og vil ministeren tage initiativer for at ændre forholdene? 


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024