Finanslov bremser højteknologiprojekter

NYHED: Regeringens finanslovsforslag betyder, at Højteknologifonden de næste to år får 240 mio. kr. mindre at investere for.
Foto: colourbox
Uffe Laursen

Det er selvfølgelig ærgerligt med den her besparelse, som vi dog betragter som en udskydelse. Men jeg er faktisk ikke klar over, hvornår vi får pengene igen.

Carsten Gaarn-Larsen
Direktør, Højteknologifonden

Regnestykket er enkelt. I 2008 har Højteknologifonden budgetteret med 360 mio. kr. til at investere i højteknologiske projekter for. Til næste år havde man regnet med 440 mio. kr. Men efter regeringen i denne uge præsenterede årets finanslov, der dikterede én procent opsparing for hele den offentlige sektor, må fonden holde igen. 

I både 2008 og 2009 skal investeringerne i højteknologiske forskningsprojekter således holdes på niveau med 2007, hvor man investerede i projekter for 280 mio.kr.

"Det betyder, at vi de næste to år samlet får 240 mio.kr. mindre at investere for end beregnet," siger Carsten Gaarn-Larsen, direktør i Højteknologifonden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024