Flere studerende skal skrive opgaver i virksomhederne

UDDANNELSE: Langt flere studerende skal ud i virksomhederne, når de skriver større opgaver. Regeringen foreslår, at det skal være et af målene i universiteternes nye udviklingskontrakter. S støtter ideen.
Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede
Fakta

Regeringens forslag

Erhvervsrettede elementer i universitetsuddannelser. Aftaler om samarbejder mellem universiteter og virksomheder om erhvervsrettede elementer, som f.eks. projekter, specialer, praktikophold. Disse vil kunne indgå som mål i de kommende udviklingskontrakter for 2012‐14.


Kilde: Statsministeriet
Universiteterne skal sørge for at sende langt flere studerende ud i virkeligheden, når de skriver store projektopgaver og specialer.

De studerende skal i samarbejde med private eller offentlige virksomheder skrive opgaver, der tager udgangspunkt i en konkret problemstilling. Dermed kan de studerendes viden omsættes til praksis og måske bringes i konkret anvendelse i virksomheden.

Det sker allerede på nogle uddannelser, men regeringen vil have udbredt modellen til alle universiteter og til at omfatte langt flere uddannelser.

Teorierne skal afprøves
"Jeg synes, der er nogle rigtig gode erfaringer fra handelshøjskolerne. Der er ingen tvivl om, heller ikke når man spørger de studerende, at det at have været ude i en virksomhed og prøve sin teori af i praksis, det er ret inciterende for kandidaterne, men også for erhvervslivet," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024