Forskningsaftale satser på fem partnerskaber

DOKUMENTATION: Se hvordan Folketingets partier fordeler 859 millioner til forskning. Partierne vil satse på fem indsatsområder i den nye innovationsfond.
Folketingets partier er blevet enige om, at Danmark blandt andet skal satse på at blive førende inden for klinisk afprøvning af ny medicin.
Folketingets partier er blevet enige om, at Danmark blandt andet skal satse på at blive førende inden for klinisk afprøvning af ny medicin. Foto: Colourbox
Jesper BirchMads Bang
Folketingets partier blev i aftes enige om den første større delaftale på finansloven. Regeringen og et bredt flertal af partier blev enige om fordelingen af 859 millioner kroner til forskning.

Beløbet blev dog delt op i to aftaler, fordi det ikke var muligt at nå til bred enighed om en prioritering af midler i Det Frie Forskningsråd til kvindelige forskere i et nyt program, som har fået navnet Ydun.

Liberal Alliance er kun med i den ene af aftalerne, da partiet ikke kunne acceptere det nye Ydun-program under Det Frie Forskningsråd, som betyder, at kvindelige forskere får positiv særbehandling.

Fem sats
Regeringen havde lagt op til at satse på fire samfundspartnerskaber, men aftalen endte med at rumme fem indsatsområder. Under forhandlingerne er "Intelligent, bæredygtig og effektiv planteproduktion" kommet på listen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024