Indtryk udefra: Johan Roos

INTERVIEW: Den svenske rektor ved Copenhagen Business School, Johan Roos, giver sit bud på den danske universitetsverdens styrker og svagheder. Læs blandt andet, hvad iPads og internationale undervisere kan tilføre Danmark.
Tyson W. Lyall

Det overraskede mig en lille smule, at det er en beskeden andel af de unge, der lader til at ville være iværksættere.

Johan Roos
Rektor, CBS
Fakta

Johan Roos har en MSc i Landbrug fra Sveriges Landbrugsuniversitet og en ph.d. i International Business fra Handelshögskolan i Stockholm.

Han har tidligere været ansat som administrerende direktør for Imagination Lab Foundation i Schweiz, forsker på IMD i Lausanne, BI Handelshøyskolen i Oslo, Wharton School, Philadelphia og senest dekan for MBA-programmerne på Handelshögskolan i Stockholm.

Johan Roos tiltrådte den 1. august 2009 som rektor på CBS.

Hvordan ser den danske universitetsverden ud, når man kigger på den gennem andre briller?

Det spørgsmål har Altinget | Forskning og Innovation i løbet af de seneste uger forsøgt at besvare gennem en række interviews med udenlandske profiler, der i særlig grad har beskæftiget sig med den danske universitetsverden.

I dag er det CBS' svenske rektor, Johan Roos, der giver sin uforbeholdne mening om den danske universitetsverdens styrker og svagheder. Her opfordrer den 49-årige rektor politikerne til at satse mere på uddannelse, mens han særligt deler roser ud til de danske studerende.

Bedre uddannelse
Johan Roos er selv uddannet forsker, men spørger man ham, hvor Danmark særligt kan forbedre sig på universitetsområdet, peger han som noget af det første på uddannelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024