Med Helge Sander på karruseltur i vidensamfundet

BOGANMELDELSE: Som læser efterlades man uforløst, skriver Wenche Marit Quist, forsknings- og uddannelsespolitisk konsulent i DJØF, i en anmeldelse af videnskabsminister Helge Sanders (V) nye debatbog "Fremtidens universiteter".

På samme vis kan Helge Sander berolige den skeptiske forsker med, at det skam ikke er alle områder, der sådan skal være i verdensklasse og 'excellente'.

Wenche Marit Quist
Forsknings- og uddannelseskonsulent, DJØF
Fakta

Videnskabminister Helge Sanders debatbog - Fremtidens universiteter - udkom i sidste uge på forlaget Gyldendal.

Udover Helge Sander selv er der bl.a. bidrag fra forskningsordfører Jesper Langballe (DF), direktør Lars Goldschmidt (DI) og rektor Lauritz B. Holm-Nielsen (AU).

Man bliver helt tryg, når man kaster et blik på den første side af Helge Sanders (HS) bidrag til antologien Fremtidens universiteter.

Endelig et sted, hvor finanskrise, politisk modvind og heftig debat ikke ændrer noget som helst. Videnskabsministeren står nemlig fast: De danske universitetsstuderende skal fortsat være 'excellente', og Danmark et 'førende vidensamfund' med universiteter, der tilbyder forskning og uddannelse i 'verdensklasse'.

Og HS forsikrer om, at Danmark efter hans syvårige indsats nu har fundamentet for at nå denne målsætning. Universitetsreformen har reduceret antallet af universiteter, de har fået ændret deres ledelsesforhold, og Danmark har etableret 'videnambassader' i syd, øst og vest - og da i særdeleshed i Kina, hvor Danmarks liberale videnskabsminister fortæller, at han drog nytte af, at hans kollega fra ét-partistaten kunne forklare ham, hvad Danmark skal gøre for klare sig i globaliseringen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024