Radikale vil styrke professionsforskning og GTS-institutter

FORSKNINGSUDSPIL: De Radikale præsenterede i fredags seks hovedønsker til de kommende forhandlinger om globaliseringspuljen.
Uffe Laursen

De Radikale vil have styrket forskningen inden for professions- og praksisuddannelserne, så uddannelsen af fremtidens folkeskolelærere, sygeplejersker og socialrådgivere bliver endnu mere forskningsbaseret, end tilfældet er i dag.

Det er et af De Radikales seks hovedønsker til de kommende forhandlinger om globaliseringspuljen, som partiet præsenterede i fredags. 

"Vi må erkende, at vi ikke har været gode nok til at evaluere på, hvad der virker, og hvad der ikke virker på uddannelsessiden inden for velfærdskerneområder som skoleområdet, hjemmeplejen og socialrådgiverfaget. Uddannelsen på professionshøjskolerne skal i højere grad være evidens- og forskningsbaseret i forhold til, hvad den er i dag," siger forskningsordfører for De Radikale Marianne Jelved.

Dokumentation

De Radikales (R) seks hovedønsker:

For det første skal basismidlerne opprioriteres og tendensen til politisk detailstyring af forskningsindsatsen bremses. Målet er, at universiteternes
basismidler skal udgøre 70 pct. af de offentlige forskningsmidler.

For det andet vil R afsætte midler til professions- og praksisforskning
på professionshøjskolerne og dermed bl.a. bidrage til, at den sociale indsats bliver evidens- og forskningsbaseret.

For det tredje ønsker R fokus på mulighederne for at fremme kvindelige forskeres karrierer efter deres forskeruddannelse.

For det fjerde ønsker R at se på, hvordan de tilbageværende  sektorforskningsinstitutter kan få deres andel af relevante midler.

For det femte vil R se på et muligt behov for at øge antallet af godkendte teknologiske servicevirksomheder (GTS) og muligvis styrkelse af innovationsinitiativer.

For det sjette vil R arbejde for, at der afsættes midler til internationalisering og udveksling på bl.a. erhvervsuddannelserne og de korte videregående uddannelser.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024