Rigsrevisor: Universiteterne har strammet op

KVALITET: Rigsrevisoren roser i nyt notat universiteterne for at have taget fat på kvalitetssikringen af deres uddannelser. Vi er blevet mere professionelle, siger rektorernes formand, selvom tre universiteter stadig halter bagefter.
Rigsrevisor Henrik Otbo roser universiteterne for deres arbejde med at sikre uddannelseskvaliteten. Universiteterne har strammet op siden rigsrevisorens beretning om emnet fra 2008.
Rigsrevisor Henrik Otbo roser universiteterne for deres arbejde med at sikre uddannelseskvaliteten. Universiteterne har strammet op siden rigsrevisorens beretning om emnet fra 2008.
Tyson W. Lyall

Universiteterne er nu langt hen ad vejen blevet mere professionelle i deres håndtering af kvalitetssikringen af uddannelserne. Rigsrevisionen har tidligere sagt, at der var problemer de fleste steder. Det er nu ændret til, at de fleste steder gør det okay.

Jens Oddershede
Formand, Rektorkollegiet Danske Universiteter
Problemerne eksisterer stadig, men nu bliver der taget hånd om dem.

Nogenlunde sådan kunne konklusionen på rigsrevisor Henrik Otbos seneste notat om kvalitetssikringen af universiteternes uddannelser lyde.

Formanden for universiteternes rektorkollegium, Jens Oddershede, og akkrediteringsinstituttet ACE Denmark bakker op om rigsrevisorens positive udlægning.

Men tre af landets universiteter halter stadig bagefter, og det er ikke godt nok, lyder det fra Akademikernes Centralorganisation (AC).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024