Sådan kan staten spare 2,5 mia. på SU'en

NOTE: I et svar til Finansudvalget oplyser uddannelsesminister Morten Østergaard (R), at en begrænsning af SU'en til normeret tid samt en lånemodel for kandidatstuderende vil kunne spare staten 2,5 milliarder kroner årligt.
Tyson W. Lyall
Frem mod 2020 vil regeringen hente to milliarder kroner årligt ved blandt andet at kigge SU-systemet efter i sømmene.

Som Altinget | Forskning & Innovation beskrev i sidste uge, så lægger det dog ikke umiddelbart i kortene, at regeringen af den grund vil begynde at skære i SU'en.

Skulle regeringen imidlertid ændre holdning, så vil der ifølge egne beregninger fra Uddannelsesministeriet være 2.5 milliarder kroner at hente på blandt andet at gøre SU'en til en lånemodel på kandidatdelen.

I et spørgsmål fra Folketingets finansudvalg er Morten Østergaard således blevet bedt om at oplyse, "hvor meget begrænsning af SU-retten til den normerede studietid, samt omlægning af stipendium til lån for studerende på overbygningen, vil reducere de offentlige udgifter".

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024