SF: Plads til forbedringer i ny unilov

MEDBESTEMMELSE: SF er ikke tilfreds med det forslag til en ny universitetslov, som regeringen har sendt i høring med støtte fra S. Især den del, der vedrører medarbejdernes medbestemmelse, er alt for løst formuleret, mener SF.
Jørgen Skadhede

Det er centralt for os, at medarbejderne får mere medindflydelse. Det kunne præciseres i lovgivningen, at Akademisk Råd skal spille en central rolle som sparringspartner for ledelsen.

Jonas Dahl (SF)
Universitetsordfører
Mens S og SF kører tæt parløb på næsten alle andre områder, så er de to oppositionspartier fortsat ikke enige om styringen af universiteterne.

Regeringen har for nyligt sendt en række ændringer af universitetsloven i høring med støtte fra forligspartneren Socialdemokraterne.

Men på centrale områder, som forskningsfrihed og medbestemmelse til medarbejdere og studerende, er SF ikke på linje med regeringen og alliancepartneren S.

Kritik af manglende medbestemmelse
SF var meget kritiske over for universitetsreformen i 2003, som indførte bestyrelser med eksternt flertal og betød et farvel til universiteternes gamle styreform, hvor ledelsen ikke kunne gennemtrumfe væsentlige beslutninger uden om de medarbejdervalgte organer, som havde stor indflydelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024