Studerende: For svært at komme udenlands

UD: At søge studier i udlandet er ofte for uoverskueligt, mener de studerende. Både S, R, EL og LA er klar til at lette på processen.
Tyson W. Lyall

Jeg mener, at det er et område, hvor man godt kunne trænge til en samlet strategi for alle de videregående uddannelser. Der er en del ladt tilbage at ønske på området. Også i forhold til at tiltrække udlændinge til Danmark.

Kirsten Brosbøl
Forskningsordfører, Socialdemokraterne
Uoverskueligt.

Sådan oplever mange danske studerende systemet, når de skal søge om at komme til udlandet og studere. Det mener i alt fald Danske Studerendes Fællesråd, der gerne ser, at regeringen træder til med en hjælpende hånd.

Står det ordførerne fra S, R, EL og LA, bliver dette ønske opfyldt. Men hvad de konkret vil gøre, fremstår mindre tydeligt.

Administrative byrder på de studerende
Ifølge formanden for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), Magnus Pedersen, pålægges de studerende ofte for mange administrative byrder i forbindelse med ansøgninger om udlandsophold.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024