Udlandsophold har tvivlsom faglig værdi

INTERNATIONALISERING: Der er for meget turisme og for lidt fagligt indhold i mange studerendes udlandsophold. Rent fagligt vil det ofte være bedre for den studerende at blive hjemme, lyder kritikken.
Jørgen Skadhede

Sikring af det faglige niveau er et generelt problem, og mange studerende har været på udlandsophold, hvor det faglige indhold ikke har været et helt semester værd.

Svend Hylleberg
Dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet.
Mens videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen (K) kræver, at flere studerende tager et semester i udlandet, så rejses der kritik af, at opholdende ofte giver et dårligere fagligt udbytte, end hvis de studerende var blevet hjemme.

På Aarhus Universitet er det således et generelt problem, at mange studerende tager afsted på kurser med et lavere fagligt niveau, skriver Jyllands-Posten.

Kritikken kommer blandt andet fra Svend Hylleberg, der er dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Problem at sikre det faglige niveau
"På det faglige område kræver udlandsophold en planlægning og en viden om stederne, som mange gange ikke er til stede. Sikring af det faglige niveau er et generelt problem, og mange studerende har været på udlandsophold, hvor det faglige indhold ikke har været et helt semester værd," siger Svend Hylleberg til Jyllands-Posten.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024