Universiteter savner redskab til at presse studerende

FREMDRIFT: Danske Universiteter savner en sanktionsmulighed over for studerende, der ikke lever op til krav om at være studieaktive. Det fremgår af et af universiteternes høringssvar til justeringen af fremdriftsreformen.

Talsmand Anders Bjarklev og Danske Universiteter er glade for at have fået ansvaret for studiefremdriften. Men universiteterne vil gerne have en sanktionsmulighed, hvis de studerende ikke lever op til kravene.<br>
Talsmand Anders Bjarklev og Danske Universiteter er glade for at have fået ansvaret for studiefremdriften. Men universiteterne vil gerne have en sanktionsmulighed, hvis de studerende ikke lever op til kravene.
Mads Bang

I efteråret blev partierne bag fremdriftsreformen enige om at flytte ansvaret for de studerendes aktivitetsniveau til universiteterne.

Det kvitterer Danske Universiteter for i et høringssvar, men påpeger samtidig, at universiteterne ikke har nogen sanktionsmulighed, hvis de studerende vælger ikke at leve op til de nye krav.

Universiteterne vil gerne have " ...en reel mulighed for at kunne håndhæve, at studerende skal tilmelde sig en givet mængde fag og prøver," skriver Danske Universiteter i høringssvaret.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024