"Vi risikerer for meget havregrød i dansk forskning"

UNIVERSITETSLOV: Videnskabernes Selskab svarer nu på, hvorfor man vil ændre universitetsloven på en lang række områder.
Professor Peter Harder, KU , er formand for det udvalg under Videnskabernes Selskab, som netop har foreslået markante ændringer af universitetsloven.
Professor Peter Harder, KU , er formand for det udvalg under Videnskabernes Selskab, som netop har foreslået markante ændringer af universitetsloven.Foto: KU.dk
Uffe Laursen

Der er sket en betydelig lønmodtagergørelse i andre dele af den offentlige sektor, og hvis ikke man passer på, vil den mentalitet også komme snigende i universitetsverdenen.

Peter Harder
Professor, KU
For meget havregrødsforskning og for lidt genialitet. Det er den risiko, politikerne løber, hvis de indfører en bibliometrisk indikator som en del af en fremtidig model til fordeling af basismidler mellem universiteterne.

Dermed arbejder den bibliometriske indikator stik mod den politiske intention om at skabe mere verdensklasseforskning.  

Det siger formanden for Det Kongelige Videnskabernes Selskabs politiske udvalg, professor Peter Harder, KU, til Altinget.dk.

Ville ikke kommentere notat 
Videnskabernes Selskab var i sidste uge i audiens hos Videnskabsudvalget. Formålet var at uddybe det notat om ændringer til universitetsloven, som Selskabet for nylig har udarbejdet som led i universitetslovsevalueringen. Altinget skrev om notatet for to uger siden, hvor Peter Harder ikke ville kommentere notatet.

Efter sidste uges besøg på Christiansborg vil han nu gerne svare på Altingets spørgsmål angående Selskabets egne forslag.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024