Infoside om kampfly-støj i luften

STØJ: Forsvaret har søsat en hjemmeside, der informerer om støjen fra Danmarks nye kampfly.

Foto: Andreas Krog
Andreas Krog

Mere end 13 år efter at Danmark indledte processen med at finde F-16 flyets afløser, og mere end to år efter at F-35 blev valgt som afløser, har Forsvaret nu fået lavet en selvstændig hjemmeside, der informerer om det nye fly. Siden er kommet i stand, efter at der er kommet blus under en debat om F-35-flyets støjpåvirkning på naboerne til den flyvestation, hvor flyet skal placeres.

f-35iluften.dk kan naboerne og andre interesserede derfor nu læse om en såkaldt demonstrationsflyvning med F-35, som Forsvaret agter at gennemføre på Flyvestation Skrydstrup, så naboerne med egne ører kan høre, hvordan flyet lyder i forhold til de nuværende F-16 fly.

Lettere sagt end gjort
Forsvaret sigter mod at kunne gennemføre demonstrationsflyvningen i foråret i år. De første af Danmarks egne F-35 fly forventes først til Skrydstrup i foråret 2023. Derfor har Forsvaret arbejdet i hærdigt på at overtale Norge, Holland eller Italien til at sende et af deres F-35 fly forbi den sønderjyske flyvestation. De tre lande har nemlig fået deres fly leveret allerede.

Altinget logoForsvar og Beredskab
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar og beredskab kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar og Beredskab

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024