Analyse af 
Jeppe Højberg Sørensen

Danskers angreb på magthaver viser vejen til forandring i sportens uregulerede verden

Atleterne i mange store sportsgrene har ingen formel magt. Alligevel er det dem, der kan påvirke den idrætspolitiske udvikling mest, hvis de sætter sig for det. Derfor kan det brev, Sofie Junge Pedersen sammen med mere end 100 kvindelige fodboldspillere har sendt til FIFA om forbundets sponsoraftale med oliegigant, potentielt få stor betydning.

Sofie Junge Pedersen er en af afsenderne på det åbne brev til FIFA. 
Sofie Junge Pedersen er en af afsenderne på det åbne brev til FIFA. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

Den danske landsholdsspiller Sofie Junge Pedersen har sammen med mere end 100 kvindelige fodboldspillere kastet sig ind i en kamp, der kan synes umulig at vinde.

For selv om de ingen formel magt har i det internationale idrætssystem, forsøger de nu at tvinge FIFA til at droppe den indbringende sponsoraftale med den saudiske oliegigant Aramco, fodboldforbundet indgik i april.

Det er med andre ord verdens mest magtfulde fodboldinstitution og verdens sjette største virksomhed mod en samling spillere, der hverken besidder officielle poster eller tidligere har gjort sig i den formelle idrætspolitiske arena.









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024