Dåbsattester fra sognerådenes tid: Nu har 11 borgmestre meddelt deres afgang

En række borgmestre i særligt Midtvest- og Nordjylland genopstiller ikke ved kommunalvalget i 2025. Det handler både om alder og om at få tid til andet end politik, men også om at Christiansborg ikke har gjort lokalpolitik lettere.

Mandag fortalte Skive Kommunes borgmester, Peder Christian Kierkegaard (V), som den seneste af nu 11 borgmestre, at han ikke genopstiller ved næste valg. <br>
Mandag fortalte Skive Kommunes borgmester, Peder Christian Kierkegaard (V), som den seneste af nu 11 borgmestre, at han ikke genopstiller ved næste valg.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Med lidt over et år til næste kommunalvalg tegner der sig til med sikkerhed at skulle ske udskiftninger på mindst 11 borgmesterkontorer rundtom i landet.

Mandag fortalte Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kierkegaard (V), at han ikke genopstiller ved valget i 2025.

Torsdag sidste uge gjorde hans borgmesterkollega i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen, det samme. Og to dage forinden var det Hans Østergaard (V) fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024