39 lovændringer vil ramme kommunerne: Farvel til jobcentre, væk med bureaukrati og færre krav på handicapområdet

Regeringen fremlagde tirsdag et lovprogram for den kommende folketingssamling med en lang række lovforslag med betydning for kommunerne på tværs af ministerierne. Særligt den nye socialminister får travlt.

Tirsdag skød statsminister Mette Frederiksen (S) en ny folketingssæson i gang med masser lovændringer i vente med betydning for kommunerne.
Tirsdag skød statsminister Mette Frederiksen (S) en ny folketingssæson i gang med masser lovændringer i vente med betydning for kommunerne.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Folketinget skal frem mod sommerferien 2025 arbejde sig igennem en stor bunke af lovændringer med indgribende konsekvenser for centrale kommunale velfærdsområder.

Det fremgår af det lovprogram, som regeringen lagde frem tirsdag i forbindelse med Folketingets åbning.

Ældreminister, Mette Kierkgaard (M), skal i november være klar med sine endelige forslag til helt ny lovgivning om en samlet ældrelov, nye såkaldte lokalplejehjem, et nyt ældretilsyn og tilpassede rammer for friplejeboliger.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024