Analyse af 
Kim Rosenkilde

Valg, valg og valg: Derfor landede regeringen gavmild økonomiaftale med kommunerne

Med tre valg i sigte har regeringen ingen interesse i at lægge sig ud med hverken velfærdsglade danskere eller landets borgmestre. Trods ekstra milliarder i ny økonomiaftale risikerer borgerne dog stadig at stå skuffede tilbage.

Som de to store borgmesterpartier har både Socialdemokratiet og i særlig grad Venstre meget på spil ved det kommende kommunalvalg. Den gode økonomiaftale er en hjælpende hånd til siddende borgmestre og kommunalbestyrelse.<br>
Som de to store borgmesterpartier har både Socialdemokratiet og i særlig grad Venstre meget på spil ved det kommende kommunalvalg. Den gode økonomiaftale er en hjælpende hånd til siddende borgmestre og kommunalbestyrelse.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Gunstige økonomiske konjunkturer og sammenfaldende interesser gjorde det i fredags muligt for KL og regeringen at præsentere en økonomiaftale med det største velfærdsløft i mere end et årti.

Set i lyset af hvor snævre flere af periodens økonomiaftaler har været, siger det ikke nødvendigvis så meget.

Men det viser dog, at det under de rette omstændigheder er muligt at få en finansminister til i højere grad at tilgodese de kommunale og regionale politikere, selv om det betyder, at der så er færre penge tilbage til at forhandle med partierne i Folketinget.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024