Bank indfører miljøkredit

KORT NYT: Den svensk-nordiske Swedbank indfører billige lån til energiforbedringer af boliger efter måling blandt FDB-medlemmer.
Rasmus Nielsen

Swedbanken indfører i Danmark det nye produkt Miljøkredit, der giver danskere, der vil energiforbedre deres bolig, mulighed for et billigt lån. Det sker efter en meningsmåling blandt medlemmer af FDB, der tyder på, at det store flertal er interesserede i at koble deres bankforretninger med etiske hensyn.

Miljøkredit beskrives af banken som  "et fordelagtigt lån, der ydes til energibesparende forbedringer i boligen. Kreditten kan bl.a. bruges til at efterisolere, skifte de utætte vinduer ud eller gå over til naturgas." Swedbanken kalder det "Bank med hjerte".

FDB og Swedbank bad FDB's medlemmer svare på en række spørgsmål om værdier og hvilke etiske bankprodukter, de er interesserede i. Rundspørgen peger på menneskerettigheder, demokrati og klima som højdespringere, når medlemmerne skal give til kende, hvilke gode sager de ønsker deres bankprodukter skal støtte.

Blandt andet mener 8 ud af 10, at en kredit til energibesparende forbedringer i boligen er en god idé. Undersøgelsen viser også, at 87 % af medlemmerne selv ønsker at kombinere bankydelse og sag. I dag tilbyder Bank med hjerte færdige produkter i form af Miljøbillån, Fairtrade opsparingskonto og Miljøkredit.

Ja tak til den miljørigtige bolig
Thomas Bagge Olesen, adm. direktør i FDB, siger i en pressemeddelelse:

"Det er godt at se det store engagement, der kommer til udtryk. Medlemmerne er glade for koblingen mellem bankprodukter og muligheden for kontant at støtte en god sag. Og de har markante holdninger til, hvad de ønsker at støtte. Det viser, at vi med Bank med hjerte har ramt et klart behov hos vores medlemmer og at der er god grund til at videreudvikle medlemsfordelen."

Rene Egerup Bendtsen, privatkundechef i Swedbank, tilføjer:

"At 8 ud af 10 i undersøgelsen har tilkendegivet, at Miljøkredit er en god idé, forsikrede os om, at vi skulle udarbejde produktet. Forbedringer af boligen kommer kunde såvel som miljøet til gode, og vi håber selvfølgelig, at mange vil benytte sig at tilbudet om Miljøkredit."

Fakta fra Swedbank: Vi er største bank i Sverige, Estland, Letland og Litauen. I Rusland og Ukraine er Swedbank den største nordiske bank. Samlet har vi ca. 9 millioner privatkunder og ca. 500.000 erhvervskunder. Koncernen har 459 kontorer i Sverige, 299 kontorer i de baltiske lande samt 191 kontorer i Ukraine. Swedbank har også repræsentationer i Helsingfors, Kaliningrad, København, Luxembourg, Marbella, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Petersborg og Tokyo. I 2007 var den samlede balance på 1.608 milliarder SEK, og antallet af ansatte var ca. 22 000.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024