KL: Spildevandsindsats skal prioriteres

SPILDEVAND: En løsning på problemet omkring udledning af spildevand fra ejendomme på landet vil koste borgerne dyrt, mener KL. Oppositionen kræver, at miljøministeren træder i karakter.
Det vil koste borgerne dyrt, hvis der skal findes en løsning på håndtering af spildevand i det åbne land, mener KL.
Det vil koste borgerne dyrt, hvis der skal findes en løsning på håndtering af spildevand i det åbne land, mener KL.

Det er mange milliarder, som skal investeres på landsplan. I dag er kloaksystemet borgernes ansvar, hvis vi gik ud og sagde, at alting skulle bringes op til standard, ville det slå bunden ud af folks økonomi.

Martin Damm
Formand for teknik og miljø, KL
Borgerne skal til lommerne, hvis der skal findes en løsning på problemerne med håndtering af spildevand fra ejendomme i det åbne land, mener KL. S og SF kræver, at miljøministeren står ved sit ansvar og træder i karakter for at sikre en bedre håndtering af spildevandet i det åbne land.

Altinget kunne i sidste uge fortælle, at to tredjedele af septiktankene i Mariagerfjord Kommune ikke lever op til kravene fra 1984. Derudover var kommunens oplysninger om borgernes kloakeringsforhold urigtige i en stor del af tilfældene.

Det viste en rapport fra Mariagerfjord Kommune, som er lavet i samarbejde med Danske Kloakmestre. Formanden for Danske Kloakmestre, Verner H. Kristiansen, anslår, at op imod 200.000 ejendomme på landsplan i det åbne land slet ikke er tidssvarende.

Formand for KL's teknik- og miljøudvalg, Martin Damm (V), erkender, at der er problemer med håndteringen af spildevand i det åbne land.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024