Lov om havstrategi vedtaget

HAVMILJØ: Et flertal i Folketinget har vedtaget en ny lov om havstrategi. Regeringen og DF stemte for forslaget, mens resten af partierne stemte blankt.
Regeringen og DF vedtog tirsdag en ny lov om havstrategi. Folketingets andre partier stemte hverken for eller imod lovforslaget.

Som følge af det øgede pres på havets natur og miljø fra menneskelige aktiviteter og de begrænsede virkemidler, der er til rådighed for forvaltningen af havet, har man fra EU's side fundet det nødvendigt at aftale en fælles køreplan for sikring af god miljøtilstand på havet inden 2020.

Denne køreplan er anført i havstrategidirektivet, som trådte i kraft 15. juli 2008. Lovforslaget lægger rammerne for etableringen af en samlet forvaltning af natur, miljø og ressourcer i danske farvande. Derudover vil der finde en koordinering sted mellem Danmark og de lande, som vi deler farvande med.

Oppositionen kritiserer forslaget, da den ikke mener, at regeringens ambitionsniveau er højt nok.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024