Løkke: Ministerier skal også spare

BUDGETTER: Regeringen vil spare 6 milliarder i ministerierne. Det kan betyde, at Socialdemokraterne får ret i frygten for store besparelser på miljø- og klimaområdet.
Ministerierne skal i alt spare seks milliarder kroner.
Ministerierne skal i alt spare seks milliarder kroner. Foto: colourbox
Der er udsigt til besparelser for 6 milliarder kroner i ministerierne. Det fremgår af regeringens plan for at genoprette økonomien. Det kan gå hårdt ud over Miljøministeriet og Klimaministeriet - som Socialdemokraterne frygter.

Ifølge planen skal ministeriernes driftsudgifter reduceres med en halv procent, hvilket vil føre til en besparelse på 1,8 milliarder kroner. Derudover vil regeringen finde yderligere 4,2 milliarder kroner i besparelser hos ministerierne. Derfor er der nu sat gang i budgetanalyser, som skal danne grundlag for næste års finanslov.

S frygter for besparelser på klima- og miljøområdet
De store besparelser kan betyde, at Socialdemokraterne får ret i frygten for, at der skal skæres på miljø- og klimaområdet. En bekymring, som Altinget beskrev tirsdag.

"Vi hører, at der er voldsomme besparelser på vej i de to ministerier, og vi frygter, at regeringen er ved at lave en Hans Chr. Schmidt II. Derfor vil vi høre, om disse vedholdende forlydender er rigtige eller ej," sagde Torben Hansen (S), medlem af Miljøudvalget, tirsdag i Altinget.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024