Jægerforbund raser over nye jagttider

JAGTTIDER: Jægerne er chokerede over, at miljøministeren ikke vil følge Vildtforvaltningsrådets indstillinger til nye jagttider. Skov- og Naturstyrelsen afviser kritikken.
Danmarks Jægerforbund raser over de nye jagttider.
Danmarks Jægerforbund raser over de nye jagttider.Foto: Colourbox

I Danmark har vi tradition for, at ministeren følger de indstillinger, som vi er blevet enige om i Vildtforvaltningsrådet. Derfor er det et brud på de grundlæggende principper, og det skaber uro mellem de forskellige organisationer i rådet.

Ole Roed Jakobsen
Formand, Danmarks Jægerforbund
Danmarks Jægerforbund er utilfredse med, at miljøminister Karen Ellemann (V) har valgt ikke at følge Vildtforvaltningsrådets indstillinger til nye jagttider, men i stedet har valgt at lave ændringer, som Skov- og Naturstyrelsen har anbefalet på baggrund af en rapport fra DMU.

Hvert tredje år skal organisationerne i Vildtforvaltningsrådet i fællesskab komme til enighed om en indstilling til nye jagttider. Der har været tradition for, at miljøministeren følger rådets indstillinger, hvis rådet kan blive enige. Men denne gang vil indstillingen ikke blive fulgt, selv om organisationerne blev enige om nye jagttider i efteråret.

Danmarks Jægerforbund er "dybt chokeret" og finder det "aldeles uhørt", at Skov- og Naturstyrelsen uden om rådet har lavet sin egen indstilling til miljøministeren, fremgår det af høringssvaret fra forbundet.

Ole Roed Jakobsen, formand i Danmarks Jægerforbund, er forarget over, at ministeren vælger at se bort fra rådets indstillinger.

Dokumentation

Medlemmer af Vildtforvaltningsrådet 1. april 2006 - 31. marts 2010

Danmarks Jægerforbund

Dansk Landbrug

Danmarks Naturfredningsforening

Dansk Ornitologisk Forening

Dansk Skovforening

Dyrenes Beskyttelse

Friluftsrådet

WWF Verdensnaturfonden


0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024