Avis: Hemmelig aftale om Østerild

VINDMØLLER: Ifølge Jyllands-Posten er regeringen og DF enige om at placere testcenter i Østerild. Undersøgelsen af alternative placeringer for testcenter er spil for galleriet, siger en regeringskilde til avisen.
Det ligger fast, at et testcenter for kæmpevindmøller skal placeres i Østerild Plantage ved Thy, afslører en regeringskilde over for Jyllands-Posten. Regeringen og DF har ifølge JP indgået en aftale, som betyder, at DF vil stemme for placeringen i Østerild - måske allerede inden sommerferien - selv om man er ved at undersøge to andre mulige placeringer ved Stauning og Oksbøl.

Derudover skulle der angiveligt være afsat 20 millioner kroner til nyplantning af 100 hektar skov i Thisted Kommune uden om Finansudvalget.

Miljøminister Karen Ellemanns (V) udmelding om at bringe alternativer i spil til Østerild er derfor rent spil for galleriet.

"Det er et spil for galleriet, at man undersøger de to andre placeringer. Alle ved, at de ikke bliver gennemført. Der er lavet en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, selv om det officielt hedder, at DF ikke har afgjort sin stillingtagen endnu," siger en regeringskilde til Jyllands-Posten.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024