Bekendtgørelse om svømmebade drukner i kritik

SVØMMEBADE: Ny bekendtgørelse om svømmebade møder hård kritik fra flere kanter og beskyldes for at være utidssvarende. By- og Landskabsstyrelsen afviser kritikken.
Den nye bekendtgørelse for svømmebade kritiseres fra flere sider.
Den nye bekendtgørelse for svømmebade kritiseres fra flere sider.Foto: colourbox

Efter erhvervets mening er den nye bekendtgørelse ringere end den gamle. Mange af de nye ting, som Miljøministeriet selv har været med til at betale for, som forskning og udvikling, bliver ulovliggjort.

Ole Grønborg
Partner, Skjølstrup & Grønborg
Den nye bekendtgørelse om svømmebade er utidssvarende og tager ikke højde for nye teknologiske fremskridt på rensningsområdet, mener producent og Svømmebadsteknisk Forening. By- og Landskabsstyrelsen afviser kritikken.

Kritikken hagler ned over den nye bekendtgørelse, da flere skeptikere frygter, at den vil betyde mere klor, allergi og astma i de danske svømmebade. De mener ikke, at bekendtgørelsen giver plads til nye miljøvenlige teknologier, som kan mindske belastningen for miljøet og klimaet.

I Svømmebadsteknisk Forening, som repræsenterer svømmebade, leverandører og rådgivere inden for drift og teknik på svømmebadsområdet, er der stor forundren over den nye bekendtgørelse.

"Et af problemerne er, at man ikke giver mulighed for at gøre svømmebadene så miljørigtige og energivenlige som muligt. Hvis man sænker pH-værdien, bliver kloren mere effektiv, og når kloren bliver mere effektiv, behøver vi ikke at komme så meget klor i vandet." siger formand Carsten Larsen.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024