DI ønsker alsidig håndtering af spildevand

SPILDEVAND: Alsidige løsningsmodeller for håndteringen af spildevand på landet vil gave både miljøet og erhvervslivet, mener DI, som advarer om, at kloakering ikke er en universalløsning.
DI opfordrer til at finde alsidige løsninger på håndteringen af spildevand i det åbne land.
DI opfordrer til at finde alsidige løsninger på håndteringen af spildevand i det åbne land. Foto: colourbox

DI opfordrer kommunerne til at finde alsidige løsningsmodeller på håndteringen af spildevand i det åbne land. Kloakering er ikke en universalløsning, påpeger organisationen, som mener, at det vil komme både miljøet og erhvervslivet til gode, hvis man søger individuelle løsninger for de enkelte husstande og små bysamfund på landet.

DI vil have kommunerne til at undersøge, hvilke løsninger der er mest optimale på detailniveau. De skal ikke vælge "one size fits all"-modellen, men gå ind og foretage en nuanceret vurdering af, hvad der bedst kan svare sig i det konkrete tilfælde.

"Det skal gribes smart an. Det betyder, at vi ser en tendens til, at man rundtomkring griber til omfattende kloakering af hele det åbne land som en universalløsning. Det har vi en række forbehold over for, da vi ikke er sikre på, at det kan svare sig, hverken samfundsøkonomisk eller for brugerne er det smart i hvert eneste tilfælde," siger konsulent i DI Henrik Dissing.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024