DI støtter dele af grøn kritik af Infrastrukturkommissionen

NYHED: Danmarks Naturfredningsforening har ret i dele af kritikken af Infrastrukturkommissionens manglende fokus på miljøaffekterne af transporten, siger DI's miljøchef.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det kan jo være, at kritikken fra Danmarks Naturfredningsforening er med til at vende Kommissionens fokus på dette område.

Bjarne Palstrøm
Dansk Industri

Danmarks Naturfredningsforening overvejer at forlade Infrastrukturkommissionen, fordi der er for lidt fokus på miljøeffekter og CO2-udslip fra transportsektoren.

"Der er ingen fokus på, hvordan transporten kan gøres mere bæredygtig. Der har været et arbejdspapir omkring klimaforandringer, men det var meget dårligt og blev ikke diskuteret," siger Gunver Bennekou, der er direktør i Danmarks Naturfredningsforening og foreningens medlem af kommissionen. En kommission, der skal analysere udfordringerne, udviklingsmulighederne og Danmarks infrastrukturbehov i de næste 20-30 år.

Dansk Industri er også repræsenteret i Infrastrukturkommissionen, og deres miljø- og infrastrukturchef har forståelse for nogle af Danmarks Naturfredningsforenings frustrationer:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024