Ellemann benægter vildledning om biodiversitet

SAMRÅD: Karen Ellemann (V) benægter, at hun har tilbageholdt oplysninger for Folketinget, som både DN og oppositionen ellers hævder. Ministeren lover handlingsplan til foråret, men S og SF er stærkt utilfredse.
Miljøminister Karen Ellemann (V) er helt uforstående over for kritik fra DN og oppositionen om, at der ikke bliver gjort nok for at sikre biologisk mangfoldighed i den danske natur.
Miljøminister Karen Ellemann (V) er helt uforstående over for kritik fra DN og oppositionen om, at der ikke bliver gjort nok for at sikre biologisk mangfoldighed i den danske natur.Foto: colourbox
Anne Burlund

Vi slider miljøministrene op her. Jeg sidder med den tredje minister, der ikke reelt har gjort noget som helst, og det er dybt, dybt problematisk. Det er fint at være positiv og optimistisk, men det kan man ikke være på baggrund af noget, der er så elendigt som det her.

Mette Gjerskov (S)
Miljøordfører

Miljøminister Karen Ellemann (V) benægtede på et samråd i Folketingets Miljøudvalg torsdag, at hun skulle have vildledt eller tilbageholdt oplysninger for Folketinget i forbindelse med FN's topmøde om biodiversitet i Japan i efteråret.

Den hårde beskyldning kommer fra Danmarks Naturfredningsforening. Foreningen mener, at Ellemann har misinformeret Folketingets Miljøudvalg ved at udelade vigtige elementer i et notat om resultaterne af biodiversitetskonferencen - herunder flere af de vedtagne delmål, der har væsentlig betydning for Danmarks naturpolitik (se artikel her).

Ellemann afviser anklager
Allerede i november kaldte Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, forgæves miljøministeren i samråd for at få en redegørelse af resultaterne af den internationale biodiversitetsaftale og for at få svar på, hvilken tidsplan regeringen arbejder efter i forhold til udarbejdelse af handlingsplaner og strategier. DN's kritik om vildledning fik på ny Gjerskov til at indkalde til samråd. Men her benægtede ministeren alle anklager om vildledning og misinformering:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024