Enhedslisten: Drop momsen på øko-fødevarer

Enhedslisten vil sænke momsen på økologiske fødevare. Prisforskellen mellem almindelige og konventionelle fødevarer skal væk, så flere danskere spiser økologisk - til gavn for mennesker og miljø. Prisen på de 600 mio. kr. skal tages fra landbrugsstøtten.
Mikael Børsting
Momsen på økologiske fødevarer skal afskaffes, så alle forbrugere får råd til at putte det røde Ø-mærke i indkøbskurven, mener Enhedslisten.

Ifølge partiets fødevareordfører Line Barfod koster øvelsen 600 millioner kroner om året, og pengene vil partiet snuppe fra landsbrugsstøtten.

"Vi vil afskaffe momsen på økologiske fødevarer, fordi alle mennesker i det danske samfund skal have råd til at spise sundt. Den økologiske produktion er vejen frem og gavner både mennesker og miljø, men i dag er der ofte en stor prisforskel mellem almindelige og økologiske fødevarer, og det vil vi stoppe nu," siger Line Barfod til Altinget.

Udover en afskaffelse af momsen skal der lægges endnu højere afgifter på landbrugets forbrug af pesticider og kunstgødning, og landbrugets fonde skal tvinges til at støtte økologisk produktudvikling, mener partiet.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024