Bundsgaards exit skaber ny socialdemokratisk stoleleg i KL-top

Halvdelen af S-medlemmerne i KL’s bestyrelse er skiftet ud, og nu skal der udpeges ny næstformand som afløser for Jacob Bundsgaard. Vedkommende skal kunne tåle blå mærker fra røde ministre, siger KL-formand.

Socialdemokratiet har seks medlemmer af KL's bestyrelse, som nu skal udpege KL's nye næstformand. Halvdelen er nye, men både Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen, Holbæk-borgmester, Christina K. Hansen og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel har alle flere års erfaring i KL.<br>
Socialdemokratiet har seks medlemmer af KL's bestyrelse, som nu skal udpege KL's nye næstformand. Halvdelen er nye, men både Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen, Holbæk-borgmester, Christina K. Hansen og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel har alle flere års erfaring i KL.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/RItzau Scanpix og Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix og Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Efter mange års tandemsridt mellem Martin Damm (V) og Jacob Bundsgaard (S) skal der nu skiftes ud i KL’s forhandlingsduo.

Jacob Bundsgaard stopper i politik og efterlader sig en ledig stol på posten som næstformand i KL, som har selv overtog i 2016.

Siden da har han og Matin Damm skiftedes om rollerne som henholdsvis førstepilot og co-driver. Efter valget i 2021 har det været med Damm i førersædet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024