Human aflivning af hvaler

9/6-06: Jeg kan bekræfte, at der på den kommende IWC workshop om "Whale killing methods and associated welfare issues" vil blive gennemgået en række forhold af betydning for en human aflivning af hvaler, svarer udenrigsministeren.
Dokumentation
Spørgsmål 224: Kan Udenrigsministeren bekræfte, at der på den kommende IWC workshop om dyrevelfærd og hvalfangst, fra grønlandsk side vil blive forelagt data om den tid det tager hver enkelt hval at dø, samt anvendt fangstmetode, og at der ikke som hidtil blot rapporteres et gennemsnit for tid til død?

Svar fra ministeren: Der findes ingen IWC-regler på området, som er relevante for Grønland. Jeg kan dog bekræfte, at Grønlands Hjemmestyre på sidste års møde gav tilsagn om at overveje, hvorledes rapporteringen på dette område, som er Hjemmestyrereguleret, skal ske fremover. Resultatet af overvejelserne vil blive fremlagt i IWC’s arbejdsgruppe om aflivningsmetoder.

Spørgsmål 225: Kan udenrigsministeren bekræfte, at man i Grønland vil sikre, at der anvendes den af norske eksperter anbefalede kaliber 0.72 i stedet for den nuværende 0.68 ved jagt på vågehvaler - også såfremt dette måtte nødvendiggøre økonomisk støtte til fangerne?

Svar fra ministeren: Der findes ingen IWC-regler på området, som er relevante for Grønland. Jeg kan imidlertid bekræfte at Grønlands Hjemmestyre, på dette område, som er Hjemmestyrereguleret, på sidste års møde oplyste, at minimum kaliber er 7.62 mm.

Spørgsmål 226: Kan udenrigsministeren bekræfte, at Danmark på den kommende IWC workshop om dyrevelfærd i hvalfangst vil fremme og arbejde for bedre rapportering og mere præcise data om tid til død for de fangne hvaler, herunder at gennemsnit for tid til død alene beregnes udfra de hvaler der ikke dør omgående?

Svar fra ministeren: Jeg kan bekræfte, at der på den kommende IWC workshop om "Whale killing methods and associated welfare issues" vil blive gennemgået en række forhold af betydning for en human aflivning af hvalerne, herunder spørgsmålet om tid til død samt herudover også rapporteringsforhold. Danmark er selvsagt interesseret i de samme forhold som spørgeren - nemlig en så kort tid som muligt for tid til død samt klare og retvisende rapporteringsforhold.


0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024