Kamp for fælles IT-systemer

INTERVIEW: Hvis Strukturreformen skal give forbedringer og besparelser på miljøområdet, så skal alle kommuner støtte op om KL’s fælles EDB-systemer. Vi har talt med formanden for KL’s Miljø og Forsyningsudvalg. Han har opskriften på at undgå kaos, AMANDA-skandaler og dårlig digital forvaltning.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er ikke særligt hensigtsmæssigt, hvis vi ender med at få 6-7 forskellige systemer til hver opgave, hvor vi kunne have klaret os med ét. Vi vil miste stordriftsfordele, det vil blive dyrere og mere vanskeligt udveksle informationer mellem kommunerne og mellem kommune og stat

Kurt Hockerup, KL
På miljøområdet venter en mindre IT-mæssig revolution i forbindelse med Strukturreformen, der træder i kraft 1. januar 2007. Det er snart, og i IT-verdenen er det meget snart.

I dag bruger de 13 amter alene omkring 60 forskellige EDB-systemer på miljøområdet. Med 98 kommuner som overtager de fleste opgaver, skal KL for at undgå kaos skaffe opbakning til at kommunerne vælgerne de samme EDB-løsninger til de enkelte opgaver. Kurt Hockerup (K), formand for KL’s Miljø og forsyningsudvalg, har dog større ambitioner end at forhindre kaos:

”Målet er at skabe fælles EDB-systemer, hvor kommunerne let kan dele informationer med statslige myndigheder og andre kommuner. Det skal gøre forvaltningen mere effektiv til gavn for miljøet. Samtidig skal systemerne være brugervenlige for både de ansatte og borgerne. Og samlet set skal det også gøre miljøadministrationen billigere”, siger Kurt Hockerup.

Slemt uden opbakning
Hockerup som også er borgmester i Vallensbæk har derfor i denne tid ekstra travlt med at sikre, at Strukturreformen vitterligt bliver et fremskridt for miljøforvaltningen.

Dokumentation
Projektet der skal binde kommuner, regionernes og statens EDB-systemer sammen kan besøges her

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024