Kommunerne kan håndhæve loven

Politianmeldelser er ikke et mål i sig selv, mener miljøminister Connie Hedegaard. Derfor afviser hun, at tage initiativ til at sikre, at kommunalpolitikere anmelder miljøsyndere til politiet. Enhedslisten kalder svaret "utilstrækkeligt" - strukturreform vil blot forværre problemet
Marie Andergren

Denne regering indfører flere straffe og kontrolforanstaltninger for de nederste i samfundet, men når det gælder spørgsmålet om miljø, som påvirker os alle på længere sigt, så inviterer regeringen i stedet til rundbordssamtaler og laver informationskampagner.

Line Barfod (EL)
Miljøordfører
Miljøminister Connie Hedegaard (K) mener ikke, at politianmeldelser er et mål i sig selv.

Derfor afviser ministeren, at tage initiativ til at sikre, at kommunalbestyrelser anmelder borgere eller virksomheder til politiet, hvis de pågældende har overtrådt miljøbeskyttelsesloven.

"Det er kommunerne, der tilrettelægger og udfører det enkelte tilsyn i medfør af miljøbeskyttelsesloven. Det fremgår af Miljøstyrelsens vejledning om håndhævelse af miljøbeskytttelsesloven, at langt de fleste sager i forbindelse med tilsyn og håndhævelse bør og kan klares ad administrativ vej, dvs. uden politianmeldelse," oplyser miljøminister Connie Hedegaard i et §20-svar til Enhedslistens Keld Albrecthsen.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024