Konservativ miljøordfører på vippen

FOLKETINGSVALG: Konservatives miljøordfører, Tage Leegaard, står til at miste sin plads i Folketinget, mens de øvrige miljøordførere står til genvalg. Radikales Johs. Poulsen genopstiller ikke.
Anders Jerking
Alt kan ske i en valgkamp, og det kan blive redningen for Konservatives miljøordfører, Tage Leegaard. Men i øjeblikket ser prognoserne ud til, at Leegaard mister sin folketingstaburet.

Det viser Altingets analyse baseret på den seneste geografiske prognose fra valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen om mandatfordelingen i de enkelte storkredse. Prognosen er baseret på de allerseneste meningsmålinger lige op til og omkring valgudskrivelsen.

Tage Leegaard kom i Folketinget 1. januar 2010. Han stiller op i Nordjyllands Storkreds, men her står Konservative til at miste to ud af de tre kredsmandater, som partiet fik ved valget i 2007. Det betyder, at kredsen giver valg til udenrigsminister Lene Espersen, men ikke til Leegaard.

Også de Radikale skal finde ny miljøordfører efter valget. Det skyldes, at Johs. Poulsen har besluttet ikke at genopstille. Johs. Poulsen har siddet i Folketinget siden 2005.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024