Kritik af konservativ miljøpolitik

MILJØBESKYTTELSE: Dansk Naturfredningsforening og SF langer ud efter De Konservatives nye debatoplæg på miljøområdet, som de mener er tomme ord. K afviser kritikken.
DN og SF kritiserer De Konservatives miljøpolitik.
DN og SF kritiserer De Konservatives miljøpolitik. Foto: colourbox

Det er blevet ved med at gå tilbage, og de kan ikke påvise positive resultater som følge af deres politik. De skal ikke måles på, hvad der står på et stykke papir, men på de handlinger og evalueringer, som de kan sikre bliver gennemført.

Ella Maria Bisschop-Larsen
Præsident, DN

De Konservative svigter miljøet og lever langt fra op til deres officielle politik på området, mener Danmarks Naturfredningsforening og SF. Udmeldingerne kommer i kølvandet på, at partiet har udsendt et nyt politisk debatoplæg, hvori de hævdede at vægte hensynet til miljøet højest.

I oplægget hedder det, at Konservative vil "føre en stærk miljøpolitik med fokus på at værne om de fælles naturværdier. Landbrug, industriproduktion eller økonomiske interesser i øvrigt må ikke prioriteres højere end hensynet til vores natur."

Men det er tom snak, mener Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Dansk Naturfredningsforening. Hun efterlyser, at de flotte ord omsættes til konkrete handlinger.
"Det er blevet ved med at gå tilbage for naturen, og de kan ikke påvise positive resultater som følge af deres politik. De skal ikke måles på, hvad der står på et stykke papir, men på de handlinger og evalueringer, som de kan sikre bliver gennemført," siger hun.

Dokumentation

Det konservative oplæg for miljøet  

Vi skal værne om naturen
Vi lever i et land med en rig og smuk natur. Vi konservative vil værne om den danske natur med dens rige dyre- og planteliv. Vi ser det som enhver generations forpligtelse at levere et stærkt og bæredygtigt samfund videre til efterkommerne. Ingen har ret til at udpine naturen og påføre den uoprettelige skader.

Derfor vil vi føre en stærk miljøpolitik med fokus på at værne om de fælles naturværdier. Landbrug, industriproduktion eller økonomiske interesser i øvrigt må ikke prioriteres højere end hensynet til vores natur.

Samtidig vil vi også arbejde for løsninger, der skaber renere luft i byerne. Netop af denne grund går vi ind for havnetunneller i både Århus og København, så trafikken kan ledes under jorden i bykernen og komme direkte ud til hovedfærdselsårerne.

Alle skal have mulighed for at købe sunde fødevarer. Derfor vil vi som konservative arbejde for, at mærkningen på fødevarerne forbedres, og at der skabes åbenhed omkring produk-tionsforholdene, så man som forbruger kan stole på, at det man køber er i orden. Og hvis man ønsker at udvise samfundsansvar og ikke vil købe produkter, der er produceret under uacceptable forhold - som for eksempel ved hjælp af børnearbejde - så skal man have mulighed for at undgå det.


0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024