Læg Silkeborgmotorvejen i tunnel

DEBAT: Folk synes så lidt om en motorvej tæt ved Silkeborg, at der er rigeligt belæg for at grave en dyb tunnel hele vejen under byen og Gudenåen - det er den eneste logiske konklusion på Institut for Miljøvurderings og Landbohøjskolens velfærdsøkonomiske analyser.
Fakta
Thomas Færgeman uddyber sine holdninger i Jordbrugsakademikernes temamagasin moMentum med titlen "Natur og miljøøkonomi", hvor også Institut for Miljøvurdering og Landbohøjskolen kommer til orde.

Jordbrugsakademikerne holder debatmøde om "Natur, motorveje og miljøøkonomi" den 31. maj.

Kl. 16-18. Læs mere her


Kilde: Altinget.
Thomas Færgeman, afdelingsleder i Danmarks Naturfredningsforening

Den 2.maj sluttede den offentlige høring, og nu skal Folketinget til at drøfte mulighederne for at lægge et stykke motorvej gennem den fredede Gudenådal eller alternativt tættere på Silkeborg.

Men allerede i 2005 spurgte forskere fra Landbohøjskolen og Institut for Miljøvurdering via spørgeskemaer, hvor meget ekstra skat de hårdt plagede silkeborgensere teoretisk set ville bløde for at slippe for en ny motorvejsstrækning henholdsvis det ene og det andet sted. Og nåede frem til, at folk gerne vil slippe nogle ekstra penge for at få den langt væk.

Hellere motorvej på landet end i haven
I en pressemeddelelse siger en af forskerne bag undersøgelsen: »Borgerne foretrækker tilsyneladende den bynære natur ved Nordskoven og Silkeborg Langsø frem for Gudenådalen«. Hvilke borgere tænker man uvilkårligt? De har da vel ikke bare spurgt de lokale borgere i byen? For så kunne jeg da godt have fortalt dem, at folk selvfølgelig hellere vil have en motorvej ud på landet frem for at have den i baghaven.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024