Lars Aagaard forklarer: Derfor er 10-15 energiparker blevet til 32

For et år siden var det S-regeringens håb at finde plads til få store energiparker på land, for at genere færrest muligt ude i det åbne land. Nu er antallet mere end fordoblet, og kompensationen til naboer skal skrues op. Klimaministeren forklarer hvorfor.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Under teltdugen og med Holsted Solar Park i baggrunden præsenterede klimaminister Lars Aagaard (M), flankeret af miljøminister Magnus Heunicke (S) og minister for landdistrikter Louise Schack Elholm (V), mandag regeringens bud på 32 steder i Danmark, der kan huse energiparker.

”Jeg kommer her i dag som en slags Lars Larsen,” lød det fra Lars Aagaard under pressemødet med henvisning til den folkekære afdøde Jysk-grundlægger, der altid havde et ”godt tilbud til dig”.

Sådan er det jo nogle gange, når de politiske aftaler møder virkeligheden.

Lars Aagaard (M)
Klima-, energi- og forsyningsminister

Regeringens tilbud går ud på at gøre det lettere for kommuner og virksomheder at få godkendelser til energiparker, sende flere penge i lommen på naboerne til dem, og sikre lokalsamfundene kompenseres ved for eksempel, at der plantes mere skov eller laves byparker.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024