Opskriften på et dansk ja til EU-forfatningen

Netop som SFs formand kæmper for at få et flertal af partiets medlemmer til at stemme for et ja til EUs forfatningstraktat, afdækker tre undersøgelser vælgernes og partiernes argumenter for et ja.
Rasmus Nielsen

Det kritiske punkt for ja-sigerne vedrører Danmarks selvstændighed. Fokusgrupperne viser, at det er et emne, som kan få ja-sigerne til at tvivle, hvis de oplever, at den er i fare.

Mogens Storgaard Jakobsen
Direktør, Epinion
Netop som SFs godt 7.000 medlemmer ved en urafstemning skal til at afgøre, om partiet bør anbefale et ja eller et nej til EUs nye forfatningstraktat, har Altinget.dk fået undersøgt, hvilke argumenter, der bedst sælger traktaten blandt de danske vælgere.

Vi har også fået kortlagt, hvilke argumenter ja-partierne vil slå på op til folkeafstemningen.

"Det argument, som virker troværdigt på den største andel af danskerne, er ideen om, at traktaten er nødvendig for at EU kan fungere med de nye medlemslande."

Det konkluderer direktør for analyseinstituttet Epinion Mogens Storgaard Jakobsen. Epinion har netop afleveret resultatet af en meningsmåling blandt 522 repræsentativt udvalgte vælgere samt rapport fra to fokusgrupper samlet den 4. november (læs nærmere om metode i tidligere artikler, links nederst).

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024