Ordførere vil afhjælpe privat vandafledning

NYHED: R og DF vil have svar fra ministeren om antallet af kommuner, der støtter borgernes vandafledning.
Kommunerne kan give husejere penge for selv at aflede deres regnvand i stedet for at sende det i kloakkerne. Dette vil potentielt kunne mindske problemerne med oversvømmede huse.
Kommunerne kan give husejere penge for selv at aflede deres regnvand i stedet for at sende det i kloakkerne. Dette vil potentielt kunne mindske problemerne med oversvømmede huse.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Udviklingen med at inddrage borgerne i løsningen af vandproblemerne er noget, vi vil se mere til i fremtiden, og derfor vil den lovgivende magt også blive nødt til at tage stilling til problemet.

Eske Groes
(KL)
Sommerens heftige regnskyl har fået politikerne til at lægge hovederne i blød over, hvad der kan stilles op over for de vandfyldte kældre rundt omkring i landet. Det er i dag muligt for kommunerne at støtte borgerne med helt op til 20.000 kroner, hvis de selv vælger at gøre noget ved problemer med vandafledning fra deres grund.

Det kan f.eks. gøres ved at anlægge en såkaldt faskine, hvor et dræn fyldt med sten leder vandet væk. Men som lovgivningen er i dag, er det op til kommunerne selv, om de vælger at benytte denne mulighed. 

Fra politisk hold bliver der sat spørgsmålstegn ved, om kommunerne i højere grad skal tvinges til at gøre noget for, at borgerne selv kan hjælpe med at løse problemerne med de tiltagende mængder regn:

"Det er da forfærdeligt at få fyldt kælderen op med vand, og derfor er det en god ide at give borgerne et større incitament til selv at løse problemet. Det gavner de private boligejere, og det er noget, jeg vil tage op med ministeren," fortæller De Radikales miljøordfører Ole Glahn.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024