Phthalater forbudt i parfume

12/7-05: De fundne phthalater i parfume, er på baggrund af videnskabelige vurderinger allerede forbudt eller på vej til at blive forbudt i kosmetik, svarer miljøministeren.
Dokumentation
Spørger: Martin Henriksen (DF)

Spørgsmål S 2384: Kan ministeren bekræfte Greenpeaces påstand om, at flere parfumer til børn indeholder hormonforstyrrende stoffer, og vil ministeren, hvis ministeren kan bekræfte Greenpeace påstand, øjeblikkeligt tage skridt til at forbyde disse parfumer?

Svar fra ministeren: Miljøstyrelsen har oplyst, at styrelsen ikke har kendskab til, at flere parfumer til børn indeholder hormonforstyrrende stoffer. Greenpeace har oplyst, at det drejer sig om en østrigsk undersøgelse af produkter på det østrigske marked, hvor der er fundet koncentrationer af phthalater og syntetiske musk-forbindelser i fem mærker af børneparfume.
Greenpeace har endvidere oplyst, at de ikke mener, at de testede produkter kan købes på det danske marked.

De østrigske myndigheder har oplyst, at de fundne koncentrationer af musk-stoffer ligger indenfor, hvad der er tilladt efter EU-reglerne for kosmetik.

Bestemmelserne om musk-stofferne: musk-keton og musk-xylen er netop blevet revideret ved den seneste ændring af EU-reglerne. EU-reglerne er fastsat på baggrund af vurderinger fra EU’s Videnskabelige Komité for Kosmetik. Hvad angår de fundne phthalater, er de på baggrund af videnskabelige vurderinger allerede forbudt eller på vej til at blive forbudt i kosmetik. Det skal endvidere bemærkes, at de koncentrationer, som stofferne er fundet i, er meget lave, og det kan tyde på, at indholdet af stofferne findes som urenheder i produkterne.


0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024